Mountain View Ave

  • This Los Altos rancher was transformed to a Craftsman style home through attention to detailing and woodwork insdie and out.

  • A new entry at the front of the home offers a welcome to all visitors while the beefy wood columns and river rock indicate stability and connection with the earth.

  • The interior space was re-designed to include an entry hall which allows the home to unfold gradually for the visitor, while antural light from the skylight draws them in.

  • One bedroom was sacrified in the remodel to make room for this library, a special \"away room\" for the book lovers in the family. The Craftsman detailing and craftsmanship make this room a \"Wow!\"

  • The library doors include weatherstripping designed to keep dust off the collectible books.

  • The main living room was enlarged by opening up connections to adjacent rooms and living the ceiling to 9\' in the center.

  • The connection among the library, entry hall and living room make the whole house seem more spacious than it is.

  • The fireplace was renovated with river rock and a salvaged douglas fir beam for the mantel.

  • Alder was used in the mail living areas for all the woodwork. The living room connects to dining room and kitchen where the trim is painted wood.

  • An 800 bottle wine cellar was added in an existing basement space which was originally a stairwell from the exterior.

  • A hand-painted mural in the wine cellar makes the space feel old world.

  • The guest bathroom continues the natural wood theme, now with distressed knotty Alder.

  • This home office creates a private space away from the family living area for a work-at-home mom to do her job.

  • This home office creates a private space away from the family living area for a work-at-home mom to do her job.

AVALON DESIGN CENTER

Los Altos, CA 94024